кънки клуб денкова-стависки

Телефон  за контакт: 0887-608-390

КЪНКИ КЛУБ Денкова - Стависки

Новини

Над 200 състезатели по фигурно пързаляне от 20 националности събира международния турнир “Купа Денкова – Стависки” в Зимния дворец от 29-ти ноември до 01-ви декемвриОгромен интерес предизвиква провеждането на международния турнир, носещ имената на най-успешни спортисти във фигурното пързаляне в България – Албена Денкова и Максим Стависки – “Купа Денкова-Стависки”. Състезанието се провежда за 2-ра поредна година в София и е част от официалния календар на Международния кънки съюз (ISU). Това е единственият международен турнир по фигурно пързаляне в България, като oрганизатор на форума е кънки-клуб “Денкова-Стависки”.


2 седмици преди старта на купата има подадени молби за акредитации от повече от 200 участници от Франция, Финладния, Узбекистан, Австрия, Италия, Монако, Турция, Индия, Германия, Швеция, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, Дубай, Хонг Конг, Сърбия, Румъния и Великобритания.

С цели отбори пристигат Италия – 26 човека, Франция – 16, Германия – 12, Финландия – 10 състезателя. Сред имената, които ще се състезават за купата са най-силната спортна двойка на Италия с брознов медал от Европейското първенство от миналата година – Стефани Бретон и Oндрей Хотaрек, както и Йоши Хегелсон от Финландия с 3-то място при жените също от Европейското първенство през 2012 година.


Въпреки че турнира се провежда едва за втора поредна година, интересът от елита във фигурното пързаляне към “Купа Денкова-Стависки” е огромен. Той се превръща в състезание от изключителна важност и възможност за националните състезатели от България да премерят силите си на собствен терен и пред българска публика.


Състезанията ще се проведат в рамките на 3 дни от 09:00 сутринта до 22:00 вечерта на голямата пързалка в Зимния дворец:


29-ти ноември – състезатели от 5 до 13 годишна възраст

30-ти ноември – кратка програма мъже и жени, юноши и девойки

01-ви декември – волна програма мъже и жени, юноши и девойкиДостъпът до състезанието е със свободен вход за всички почитатели на фигурното пързаляне.


<<обратно