кънки клуб денкова-стависки

Телефон  за контакт: 0887-608-390

КЪНКИ КЛУБ Денкова - Стависки

Андрей Лутай е роден в град Белгород - Русия. Започва да тренира фигурно пързаляне когато е шестгодишен и още в детските си години е забелязан и поканен лично от Алексей Мишин в световно известната академия по фигурно пързаляне в Санкт Петербуг. Оттогава се подготвя под ръководството на легендарния руски треньор,извел много състезатели до световните и олимпийски върхове. Алексей Мишин е популярен с уникалната си техника на скокове и пързаляне, които предава на своите ученици и е един от най-търсените и високо ценени специалисти в света в областта на кънки спорта. С високата си техника и артистичност, владеенето на най-сложно технически скокове като два четворни скока, троен аксел и комбинация от четворен с два тройни скока, АндрейЛутай се нарежда в елита на световното мъжко фигурно пързаляне.Като дългогодишен национален състезател на Русия, той е носител на над 30 медала от международни състезания, призьор от елитната верига "Гранд При", трикратен медалист и първенец в ранглистата на Русия в категория "мъже". При дебюта си на Европейско първенство за мъже и жени през 2007 година в Полша, Лутай заема 5-то място, а през2009 година на Световното първенство в Лос Анжелис влиза в първата десетката на света. От 2010 година Андрей Лутай води подготовката на клуб "Денкова Стависки" и жъне успех след успех. За неговите педагогически качества и огромни познания в кънки спорта свидетелстват високите отличия на поверените му състезатели -  шампиони на България в почти всички възрастови категории и над 100 медала от Национални първенства,носители на над 70 златни и призови отличия от различни международни състезания. Съпруга на Андрей Лутай е Ина Демирева, която е бившнационален състезател по фигурно пързаляне в категорията танци на лед и е сестра на Албена Денкова.

Треньори

От края на 2007 година Евелина Панова е в треньорския екип на клуб "Денкова Стависки". Тя посвещава целия си живот на любимия спорт. Дългогодишна републиканска шампионка, Ева Панова е състезателката, която представя България на първото Световно юношеско първенство по фигурно пързаляне през 1976г. в Межев, Франция. Завършва ВИФ "Георги Димитров" през 1984г. и 28 години работи като треньор. Едни от най -  успешните нейни възпитаници са Виктория Димитрова - 16-та на Зимните Олимпийски игри в Албервил през 1992 г. и 11-та на Световното юношеско първенство в Сеул 1993 г. и Цветелина Абрашева, участничка в Зимните Олимпийски игри в Лилехамер 1994 г.

Ева Панова

треньор

Ина Лутай е бивш национален състезател и шампион на България в дисциплината танцови двойки. Участник на Европейски и Световни първенства, както при юношите, така и при мъжете и жените. Тренирала е четири години в Москва под ръководството на Олимпийския шампион и треньор на Олимпийски шампиони Александър Жулин. Ина Лутай е съпруга Андрей Лутай и сестра на Албена Денкова.

Надежда Здравкова е завършила Държавно Хореографско училище през 1981г. - Класически отдел. От 1981г. работи като балерина в балет "Арабеск" ие танцувала в постановки на много български и чуждестранни хореографи. Участвала е в балетни фестивали и семинари. През 2007г. получава бакалавърска степен в НМА "Панчо Владигеров" като балетмайстор педагог.Преподавателе по класически балет в НАТФИЗ.

Ина Лутай

треньор и хореограф

Надежда Здравкова

хорегораф

Дългогодишен солист на балет „Арабеск“ и преподавател в НАТФИЗ. Ноител на много награди.

Чан Тхе Чунг

хореограф

Андрей Лутай

главен треньор